Skip to content

I den politiska korrekthetens namn bör självbestämmanderätten fråntas oss!

05 februari 2009

Lars Ryding skriver i Svenska Dagbladet idag om att Ingemar Johanssons rykte är oförtjänt, då han är känd bara för att han slagits, och att ”misshandeln” är så hemsk och omoralisk att Lars Ryding mår dåligt av det. Och eftersom han mår dåligt av det är det fel, det förstår väl vem som helst?

Sedan försvarar han sig mot argumentet att proffsboxare faktiskt slåss frivilligt, och bemöter det med det underbara svaret:

Betyder det alltså att vi inte ska tycka illa om sådant som folk gör frivilligt? Det är väl inte riktigt så vi politiskt korrekta ser på prostitution, till exempel. Det hjälps inte om det skulle vara frivilligt från båda sidor. Olämpligt och skadligt är det ändå i de flestas ögon, bland andra lagstiftarens. Och ändå löper en prostituerad en kolossalt mycket mindre risk att få upprepade slag mot huvudet än en boxare. I det senare fallet är ju risken mycket nära 100 procent.

Alltså, ”vi politiskt korrekta” anser att prostitution är fel, även om alla inblandade parter är villiga, eftersom de flesta, icke inblandade, anser att det är fel! Olämpligt och skadligt i de flestas ögon. (Precis som sodomi för inte så farligt många år sedan alltså.) Och eftersom Lars Ryding tycker det är jobbigt att titta på boxning bör det förbjudas; det är dessutom ingen skillnad mellan boxning och misshandel, påpekar han tydligt.

Huvudpoängen är i alla fall att folk inte kan ta hand om sig själva, alltså bör de politisk korrekta bestämma över den obildade massan. All hail Lars Ryding!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: