Skip to content

Dagens dåliga argument

15 februari 2009

DN listar idag några av åklagarsidans argument mot The Pirate Bay. Att åklagarsidan har argument emot är väl ingen förvånad över − det är ju deras jobb − men att de skulle vara så dåliga kunde jag inte tro. Eller är det bara DN:s dåliga urval?

Det är olagligt. Hallå, är det någon som inte förstått att det är det rättegången ska avgöra? The Pirate Bay är en hemsida som åtalats, för att kulturindustrimaffian anser den vara illegal. De åtalade anser inte att The Pirate Bay är illegal. Alltså är det argumentet fullständigt ohållbart, fram tills rättegången är avslutad.

Kulturskapares inkomster minskar eller försvinner och samhället utarmas på kultur. Nej. Det har åtskilliga oberoende studier, från Harvard och KTH bland andra, kommit fram till inte stämmer!

Film-, musik-, spel- och mjukvaruindustrins intäkter minskar, vilket leder till färre och mindre satsningar. Precis som ovanstående argument: det är rent felaktigt. Kolla på spelmarknaden! Kolla på musikmarknaden! Filmmarknaden! Mjukvarumarknaden! Försök sedan påstå att kulturlivet inte är rikt, eller att det finns ett begränsat utbud till följd av fildelning.

I det stora informationsflödet över internet sprids också material som kan skada såväl sakfrågor som enskilda personer. Dels är det här ett angrepp mot internet, och inte The Pirate Bay, dels är det ett argument för minskad och begränsad yttrandefrihet. Och ja, det är väl ett argument man kan använda mot internet eller för FRA-lagen, men The Pirate Bay?

Risken för att bland annat datavirus sprids ökar. Nja; om man anstränger sig för att hitta virus på The Pirate Bay går det, men att råka hitta, råka ladda ned och råka installera ett virus från den sidan måste man ha både maximal otur och minimal teknikkunnighet, och dessutom oskyddad dator. Det här argumentet skulle fungera bättre mot porr på nätet än mot The Pirate Bay.

Så nej, så länge TPB-motståndarna inte förbättrar sina argument har de noll trovärdighet.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: