Skip to content

Gamla människor

21 januari 2010

Jag mötte på väg hem från skolan igår en gammal man, som måste ha varit en bra bit över åttio år. Han kommenterade att jag hade en fin hatt, och vi pratade en liten stund. Han hade cancer i munnen, och behövt operera bort halva tungan, så det var inte alltid helt tydligt vad han sade, men han var uppenbart glad att prata.

Vad som direkt slog mig är att om det är någon som borde hitta internet är det han. Internet är huvudsakligen befolkat av unga människor. Unga och friska, som kan åka till varandra, som kan prata, som faktiskt skulle kunna ha ett fantastiskt socialt liv även IRL.  Men alla har det inte så bra. Alla kan inte gå till en kompis för att ta en kopp kaffe och titta på en film. Kommer mannen jag träffade idag alls kunna prata om ett år? Risken finns ju att han förlorar allt socialt umgänge. Och även om han fortfarande kan prata kanske hans vänner dör. När man kommer upp i en tvåsiffrig ålder som börjar på 8 finns ju den risken, att folk omkring en dör. Eller att man förlorar förmågan att gå, prata, höra et cetera.

Dessa människor om några är de som verkligen skulle få ut mesta möjliga av att befolka internet. Att hitta nya bekantskapskretsar, forum för liksinnade, och kanske personer de känt tidigare. Dessa människor om några skulle kunna upptäcka internet som källa till kunskap, samvaro och åsiktsutbyte. Personer som delar deras intressen. Herregud, man kan hitta tusentals personer som har som hobby att göra hattar för hundar!

Så, hur får man dessa människor att hitta internet? Hur får man dem som verkligen behöver det mest, och får ut mest av det, att faktiskt ta till sig tekniken? Visst finns det äldre personer här, som allas vår farmor Gun, men dessa är i minoritet. Dessa är ovanliga. Och äldre människors frånvaro på internet är ett problem. Hur får man dem att hitta internet?

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Loser Dude permalink
    18 september 2012 10:55

    Va är felet ?

Trackbacks

  1. Rulltrappor « Caspian Rehbinder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: