Skip to content

Bodströmsamhällen

26 januari 2010

Dagens besvikelse är som vanligt Thomas Bodström. Han är inte bara en hycklande, kontrollivrande, övervakningsfascistisk politiker, som förtjänar namnet Thomas ”Stasi” Bodström – han skriver också jävligt dåligt. Jag har inte läst hans böcker, och planerar inte att göra det (även om vi faktiskt har en liggande i någon bokhylla). Om inte för att förfäras över hans språk. För efter att ha följt hans blogg sedan starten kan jag inte göra annat än att förundras över hur dåligt och ogenomtänkt han skriver. Inte bara har han dåligt språk och stavar illa – han är dessutom retoriskt efterbliven.

En man som kommit med teledatalagringsdirektiv, FRA-lagar, buggningslagar och så vidare, bör väl ändå vara intelligent? Lite? Ond, javisst, men tillräckligt smart för att kunna skriva ordentligt. Det kanske han är. Han visar inte upp mycket intelligens på sin blogg, men å andra sidan har sådana politiker lyckats förut. Han är väl folklig, när han skriver dumma inlägg om fotboll och moderater.

Och det är väl en del i hans plan, i hans valarbete och politiska strategi. Att bygga upp ett förtroende bland dumma människor, som känner att de har en politiker som finns för dem. Lyssnar på dem. Ligger på deras nivå. På samma sätt som det var ett enormt taktiskt drag att starta en egen blogg med namnet Bodströmsamhället, kan det nog vara taktiskt att använda sig av en lägre nivå på retoriken. Högtravande intellektualitet eller pålästa välskrivna argument passar kanske inte de stora sossemassorna, som vill ha enkla argument som är lätta att uttala.

Om det fungerar är det sorgligt, på två sätt. Både för att vi får en Bodströmpolitik, men också för att det visar att våra medborgare är så dumma att de går på det.

Uppdatering: Jag är inte ensam om att ifrågasätta Bodtröms kompetens. Han hjälper till själv!

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 27 januari 2010 23:28

  ”Inte bara har han dåligt språk och stavar illa – han är dessutom retoriskt efterbliven.”

  Haha – jag som trodde att JAG var elak mot Bodström, stackarn…

 2. Caspian Rehbinder permalink*
  28 januari 2010 09:07

  Elak? Jag tycker jag är ganska snäll ändå. Jag menar, läs bara hans blogg! Hans argument mot Reinfeldt och högern är lägre än Antons var för fem år sedan. Så att kalla Bodström efterbliven är väl det minsta man kan säga. Och nog för att han ska få vara glad och fira även annat än politik, även som före detta justitieminister. Men kan han inte göra det mer sansat? Med riktiga ord? Eller åtminstone lära sig att det inte ska vara mellanrum innan utropstecken!

  Ååååååh, viiiiiii eeeee aaaaaiiiiiiiik !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: