Skip to content

Folk som säger ifrån

30 januari 2010

I vår värld finns idiotiska regler. Övervakning och terroristskräck blandas samman med piratjakt och pedofilhat, i en enda stor sörja. Medborgarna blir potentiella hot mot sig själva, och måste övervakas och kontrolleras för att inte vara terroristpedofildelare. Ibland finns dock människor som säger ifrån, och inte accepterar det enda riktigt stora hot som finns – kontrollivern och totalitarismen bland världens stater. Vissa skapar partier som motverar dessa strömningar, medan andra gör mindre, men lika betydelsefulla protester mot tokigheter i vardagen. Alla är värdefulla.

Detta motverkas förstås av partierna som vill se den mer totalitära ordningen, med censur och kontroll av medborgare. Dels genom raka argument mot de naiva föreställningarna att FRA inte skulle behövas, att Ipred inte kommer missbrukas, att PKU-registret aldrig kommer användas för annat än forskning och så vidare. Den andra sidan är när partierna tar åt sig av retoriken och vrider till den, och skickar samma argument fast i en annan version tillbaka.

Ett exempel på detta är Carl Bildts förslag för ett litet tag sedan att man ska försvara friheten på nätet. Fantastiskt. Precis vad Piratpartiet sagt hela tiden! Men sedan var det ju det här med skruvade argument. Ty om man läser Carl Bildts artikel förstår man att man måste försvara friheten med kontroll. Vi måste kontrollera att du följer din frihet, och inte bryter den. Återigen är det terroristpedofildelare som tas upp som argument för att friheten måste skyddas genom mer kontroll.

För som våra politiker vet är internet en mörk plats fylld av ondska och elakheter. Vi måste ha fler internetpoliser som tar bort det farliga, så de goda människorna med rent mjöl i påsen får lyssna på Spotify utan att behöva vara rädda för pedofiler. Lyckligtvis finns personer som säger ifrån. I det här fallet har en massa människor kommenterat och förklarat varför Bildt har fel, och Rick Falkvinge har fått en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: