Skip to content

Ihre Kleidung, bitte

03 februari 2010

Nu räcker det inte längre med att man ska ha med sig papper och identifikationshandlingar överallt. Det räcker inte heller att man kontrolleras i metalldetektorer och får sitt bagage genomsökt  av vakter, och tvingas ta av sig skor och bälten i kontrollen. Nej, nu räcker det inte längre med ”ihre Papieren bitte”, nu ska man ta av kläderna också. För att kontrolleras under kläderna. För tänk om man är terrorist, och har satt fast sprängämnen på magen! Som om nakenscanningen skulle stoppa terrorism. Förstår folk inte att det inte kommer hindra ett enda terrordåd? Däremot kommer folk vänja sig vid att övervakas. Är det ett samhälle vi vill ha?

Och folk opponerar sig inte ens! Självklart finns ett fåtal liberala personer som inser idiotin i detta, men de flesta accepterar, och Staffan Danielsson fortsätter försvara idiotlagar med hänvisning till ”säkerheten”. Ja, behövs det för säkerheten så… Här är inte problemet att politiker är ignoranta och skiter i vad folk tycker – problemet är att folk tycker det verkar bra! Daily Mail har samlat citat från några av dem som utsatts för scanningen:

We have nothing to hide so it’s not a problem. It didn’t seem to hold us up either as it only takes a few seconds.

I feel it will invade my privacy but if it ends up saving lives it is important and worth doing.

We flew in the aftermath of 9/11 and there was a real air of suspicion between passengers. Hopefully this will eliminate that.

You have got to say yes to it because no-one wants to be blown out of a plane.

Vart är samhället på väg egentligen? Per Ankersjö skriver läsvärt, och ställer sig frågan vad som kommer härnäst. DNA-scanning? Och när det inte fungerar – ska vi sövas och spännas fast i stolarna för att inte kunna begå onda terroristhandlingar? Vad folk inte inser är att det är ett sluttande plan. Ett brant sluttande plan. Och det kommer inte lösa ett enda problem. När terrorister spränger någonting med kalsongbomber förbjuder man att ha filtar i knät, för att man inte ska kunna gömma kalsongbomberna. Men herregud! Är folk så dumma på riktigt? Förstår de inte att terrorister kommer på nya sätt? Jag bara väntar på flaskterroristen, som köper en flaska sprit eller två, slår sönder dem och skär lite personal i ansiktet (dramatiska bilder, skrämmande rubriker), för att sedan tända eld på allt. Naturligtvis är skadan förhållandevis liten, men uppenbarligen räcker det med en misslyckad kalsongbomb för att vi ska springa runt som yra höns, så nog skulle folk bli rädda.

Det handlar inte om att hindra terrorism. Det kan jag omöjligen tro att det gör. Det vore alltför korkat och ogenomtänkt för det – nog för att terroristskräcken är utbredd, men vem tror på allvar att det här kan hjälpa? Just det, alla människor. Men förutom de? Nej, jag tror fortfarande att detta huvudsakligen är ett sätt att vänja folk vid allt mer övervakning. Att få folk att känna sig tryggare under fascistiska förhållanden. Och när det tar en stund att fatta vad som är satir och vad som faktiskt stämmer – har det inte redan gått för långt?

Annonser
One Comment leave one →
  1. 03 februari 2010 21:20

    Du är en sur bebis :D
    Fin blogg! Jag ska läsa allt någon dag, jag lovar. Just nu är det lite väl mycket. Hihi!
    <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: