Skip to content

Småreflektioner en onsdageftermiddag

03 februari 2010

Att Australien är ett av de värsta länderna när det kommer till censur och internetfiltrering visste vi väl redan. Kina, Iran, EU, USA och Australien. Lustig samling förtryckare. Idag läser jag att Australien för en månad sedan försökt förbjuda anonyma politiska kommentarer på bloggar, liksom politiska bloggar i sig. Lyckligtvis gick det inte igenom denna gång, vilket är lättande. Och tro det eller ej – en politiker hade faktiskt svarat vettigt om detta!

I have listened. I will immediately after the election move to repeal the law retrospectively… It may be humiliating for me, but that’s politics in a democracy and I’ll take my lumps.

Jämför detta med Fredrik Reinfeldts tjat om att det inte finns en debatt. Om att beslutet är fattat. Att alla tjänar på om debatten lägger sig. Hur de olika politikerna behandlar motstånd visar ännu tydligare att svenska politiker är inkompetenta och måste bytas ut.

Däremot gör det mig glad att läsa att Christian Engström, vår fantastiska EU-parlamentariker, skänker en stor skatt till Piratpartiet, både i form av avskrivning på Rick Falkvinges lån, och som ett lån på en halv miljon till partiet. Tack, Christian! Och grattis, Piratpartiet!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: