Skip to content

Maffiafasoner

11 februari 2010

Jag har tidigare skrivit att jag har svårt att uppröras över att polisen följer lagen och sätter dit fildelare. Nå, nu är den stunden över. Jag har fortfarande ingenting emot principen att de gör det, men när man ser på hur de gör det. När fyra poliser stormar in och gör en morgonrazzia hos en person, förhör honom utan att han får något försvar och beslagtar alla hans datorer, då är det någonting som är djävligt fel.

Självklart ska lagen efterlevas, och självklart är det polisens uppgift att upprätthålla den. Men när polisen börjar arbeta med maffiametoder har det gått för långt. Det här är en typ av ingrepp man ska kunna göra om det är ett ytterst grovt brott, i klassen mord, grov misshandel eller dylikt, det rör sig om, samt om personen kan väntas göra motstånd. Men mot fildelare? I ett rättssamhälle är detta totalt förkastligt, att sätta så grova medel för att komma till rätta med så små brott. Det är som att vi skulle bli satta i arrest några dagar, utan förhör, för att vi gått mot röd gubbe.

Men detta är vad de kan utsätta fildelare för. Det rör sig enligt olika undersökningar mellan två och tre miljoner människor som fildelar – i Sverige. En tredjedel av Sveriges befolkning, kan nu vänta sig att när som helst få fyra poliser som bryter sig in och tar alla datorer. Om de kan göra sådant för skitbrott som brott mot upphovsrättslagen – vad kan de inte göra? När kommer de efter mig?


Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 11 februari 2010 12:22

  Det vi nu alla maaste fraaga oss aer vill vi bryta mot lagen?
  Do we feel lucky?

  …eller vill vi roesta paa ett parti foer att aendra lagen?
  MVH
  MrPerfect72
  Medlem av http://www.aktivdemokrati.se

 2. 15 februari 2010 11:06

  Lagen är idag uppenbart ickefungerande och rättsvidrig. Det enda parti som jobbar mot denna utveckling, och för ett rättssäkert samhälle, är Piratpartiet. Så självklart ska vi rösta för att förändra lagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: