Skip to content

Bibliotek och länktips

12 mars 2010

Bibliotek är fantastiska skapelser, som helt går i den mycket fina traditionen att dela kultur och kunskap. Kunskap ska spridas, kultur ska spridas. Bibliotek är fantastiska. Ändå känns det lite konstigt, så gammeldags, att söka information på bibliotek. Vi lever i en mystisk värld.

Förutom denna lilla fundering vill jag tipsa om en massa bra att läsa. Marie Andersson om rent mjöl och medborgarrätt. Marcus Fridholm om att döda sina älsklingar. Jeffrey Tucker om förlagshistorien. Carl Bildt om politisering av historien. Och förstås, Christian Engström om Acta.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Harlekin33 permalink
  12 mars 2010 07:53

  Det finns dom som vill jämföra piratkopiering med bibliotek men tyvärr finns det en rejäl skillnad. Det ”boken/skivan” du lånar på bibblan måste du lämna igen inom ett visst datum!

  Hmmm? Hur ställer sig PP till det?

 2. 12 mars 2010 08:34

  Ja, piratkopiering är mycket som att låna utan att behöva lämna tillbaka. Eftersom orginalet finns kvar är det lite poänglöst att lämna tillbaka filen.

 3. 12 mars 2010 09:52

  Harlekin33, självklart måste man lämna tillbaka fysisk egendom man lånar. Piratpartiets ställning i frågan torde helt enkelt vara att man ska ha rätt att för privata, ickekommersiella ändamål, ska få kopiera såväl böcker som skivor man lånar på bibliotek. Vad är din poäng?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: