Skip to content

Köttklister

13 april 2010

Det verkar som att EU ska ta beslut om huruvida det så kallade ”köttklistret”, trombin, ska förbjudas eller inte. Det är ett ämne som inte är skadligt på något sätt, men som kan användas för att sätta ihop kött, och möjligen lura konsumenten att det är bättre kött än det är, för att kunna sätta högre pris. Självklart icke önskvärt, men varför då förbjuda klistret? Jag är tveksam till att detta ska beslutas på EU-nivå över huvud taget – subsidiaritet, någon? – men oavsett måste jag ställa frågan: varför inte bara bestämma att man måste skriva i sin innehållsförteckning att man använder trombin?

Det är jävligt lätt att förbjuda billigt kött för vanligt folk om man själv får 70.000 spänn i månaden.

Henrik Alexandersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: