Hoppa till innehåll

Piratpartiet – visioner och handling

17 augusti 2010

Piratpartiet har flera gånger utmärkt sig gentemot de andra partierna i denna valrörelse, gällande ideologi och visioner. De andra partierna har helt tappat riktningen, och kommer nu med ogenomtänkta och så kallade pragmatiska förslag utan ordentlig anledning. De rödgröna lovar att ta tolv miljarder mer från Sveriges medborgare än Alliansen. Alliansen kontrar med att vilja skydda välfärdens kärna och sänka skatterna. Kristdemokraterna visar upp att de har en partiledare som gärna leker arga leken mot djur, och Socialdemokraterna kontrar med att vilja dela ut biljetter och låta butlers härja i tunnelbanan. Var finns visionerna?

Piratpartiet har visioner. Vi vill låta varje människa ta del av all kunskap och all kultur, utan hinder, och vi vill låta varje människa ha ett skyddat privatliv. Det är en konsekvens av grundtänkandet – den informationspolitiska ideologin. Istället för att trampa runt i nittonhundratalets problem, ser vi framåt.

Politik är dock mer än visioner. Det handlar också om praktiskt arbete, och där har väl Piratpartiet inte en chans jämfört med de andra? Jag menar, om Centerpartiet kan slänga ut sextiofem miljoner på reklam, hur mycket pengar och energi kan de inte lägga på handlingar som faktiskt gör skillnad?

Så fungerar inte politiker i andra partier. De kanske tillsätter utredningar, eller fattar beslut om vad Sverige tycker, men i konkret handling – ingenting! Vad gjorde Vänsterpartiet för Iran, under pågående internetcensur, våld mot medborgare, och grovt förtryck av alla de slag? Vad gjorde Socialdemokraterna? Moderaterna? Kristdemokraterna? Ingenting. Jag vet inte ens om de tillsatte en utredning. Detta  samtidigt som engagerade pirater åkte ned till Irans gräns och satte upp krypterade VPN-tunnlar.

Piratpartiet gör skillnad.

Nu senast, för bara några timmar sedan, offentliggjordes att Piratpartiet kommer sköta Wikileaks’ servrar. Wikileaks är en hemsida där information sprids; information som stater, myndigheter eller företag av olika anledningar vill hålla hemliga. Information som Actaavtalet eller som det senaste och mest omtalade, 91 000 dokument om kriget i Afghanistan. Barack Obama och Pentagon är ursinniga, och kräver Assange utlämnad till det amerikanska rättssystemet. För att han spridit information om ett krig, och dess konsekvenser.

Skulle det vara bättre om vi inte visste? Nej, självklart inte. Demokrati bygger på information – att man ska göra informerade val, och, som Julian Assange själv förklarar:

Sanningen är allt vi har. Om vi ska komma någonstans som civilisation, så måste vi förstå världen och hur den fungerar. Allt annat innebär att driva runt på ett mörkt hav.

Alla partier kommer med löften inför val, och vissa inför även ett par lagar, för att visa sin handlingskraft. Men visa mig det parti som genomför faktiska, konkreta handlingar för att förändra världen, vid sidan av Piratpartiet!

Att Piratpartiet kommer in i riksdagen är mycket viktigt. Kasta inte bort din röst! Rösta pirat 19 september!

Svensk media om Wikileaks: Dagens NyheterSvenska DagbladetAftonbladetExpressenSveriges Television,GöteborgspostenNorranSundsvalls TidningBohusläningenGöteborgs-PostenSVT RapportSR EkotBorås Tidning,FeberHelsingborgs DagbladNyhetskanalenGöteborgs-Posten (om USA:s ambassad), Norrbottens-KurirenExpressen (om Lars Gustavssons utträde ur partiet)

Utländsk media om Wikileaks: Norsk Rikskringkasting (Norge), Fædrelandsvennen (Norge), Dagens IT (Norge), Yahoo News (USA), The Age News (Australien), Wiener Zeitung (Österrike), IMDb (USA), AFP (USA), Svenska Yle (Finland), Ouest France (Frankrike), Stern (Tyskland)

Bloggar om Wikileaks: Ung PiratAnna TrobergRick FalkvingeChristian EngströmFredrik HolmbomAnders S Lindbäckjagjag (igen), Full Mental StraightjacketFredriks bloggMagnihasaStefan FlodDavid BergströmJinge,VärmlandspiratenGothbarbie (som också nämner aktivism kontra politik), SkivadlimeTorrentfreakSlashdotAnna Troberg igen, Stefan FlodFredrik HolmbomNemokrati (som är mycket kritisk), Jan LindgrenVärmlandspiratenFarmor GunDavid Bergström, och så ett Twittermeddelande från vänsterpartisten Mikael von KnorringFull Mental Straightjacket(igen), Alex LimonovicHenrik AlexanderssonOpassandeRickard OlssonLars Gustavsson begär utträde ur partiet, och Henrik Alexandersson och Futuriteter svarar, Niklas Dougherty


Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. 18 augusti 2010 07:24

  Pedofilpartiet samarbetar med Nasa att skjuta upp en pedofil i bana i rymden.

  Samtidigt ska vi smuggla in Mangateckningar paa nakna barn i ett hemligt fack som oeppnas ca en maanad innan landningen av kapsel i rent forkningssyfte.

  Vi ska se hur maenniskorna reagerar paa att se en pedofil i omlopp med manga-teckningar.

  DET kallar vi i Pedofil-partiet ”faktiska, konkreta handlingar för att förändra världen.”

  Speciella polls och oevervakning kontrollerad av NASA kommer uppraettas som maeter resultatet hos befolkningen.

  Det vi hoppas i Pedofilpartiet aer att tendensen utvecklas mot mer acceptans av att vi pedofiler med liten penis faar mer acceptans foer vaara fantasier om smaa musar och i foerlaengniongen ocksaa ges verkligt utlopp foer dessa fantasier.

  /Runk af Farlitvinga (f.d. moderat)

Trackbacks

 1. En seger för demokrati och yttrandefrihet! « TantraBlog
 2. Piratpartiet och Wikileaks « Jan "PiratJanne" Lindgren
 3. Politik kontra aktivism « Caspian Rehbinder
 4. Wikileaks flyttar in hos Piratpartiet | Sanningen som jag ser den
 5. Sanningen om samhället – 2010-08-18 EM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: