Skip to content

Vad är Piratpartiet?

12 september 2010

Vad är Piratpartiet?
Finns Piratpartiet bara till för att ungdomar ska kunna ladda ned gratis?
Den som har rent mjöl i påsen har väl ingenting att frukta?
Löser inte övervakning brott?
Vad har övervakning med fildelning att göra?
Hur ska artister få betalt?
Ska inte den som gjort en skiva eller en bok få bestämma hur den sprids?
Är inte ”Piratpartiet” ett oseriöst namn?
Varför tar Piratpartiet inte ställning i de viktigaste frågorna?

Piratpartiet är ett parti som bedriver informationspolitik. Det handlar om din rätt att ha din egen information för dig själv, och inte utsättas för godtycklig övervakning från staten, men också din rätt att sprida information om du vill.

Ingen ska behöva behandlas som misstänkt för ett brott utan att vara det, och ingen ska behandlas som skyldig innan en dom. Minskad övervakning och bibehållen rättssäkerhet är kärnfrågor för Piratpartiet.

Ingen ska heller få hävda ett monopol på att sprida information. Om du har kultur eller kunskap som du vill dela med dig av till dina vänner, ska det inte finnas några hinder för det. Piratpartiet vill att alla människor ska kunna ta del av all kunskap och all kultur, utan att någon drabbas.

En röst på Piratpartiet är en röst på integritet, kultur och kunskap. Din röst behövs den 19 september!


Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. HugeHedon permalink
  12 september 2010 18:12

  [Hmm, detta är ett andra försök att publicera samma kommentar. Fastnade det första i spam-filtret p.g.a länkarna? Tar bort dem och försöker igen…]

  Tack för ditt grymma arbete Caspian, och för att du publicerar dessa texter här!

  Jag skrev ihop ett kantigt och slaskigt råmaterial till texterna. Caspian har gått igenom det med rödpenna — eller snarare skrivit om nästan varenda formulering — och höjd kvaliteten från låg till hög :-)

  Grejen var så här Jag upptäckte förra veckan att jag inte var nöjd med hur Piratpartiets hemsida ser ut nu inför valet. Jag anser nog att en nyfiken potentiell väljare som söker förstå vad Piratpartiet handlar om inte kommer hitta denna info på ett tillräckligt tydligt sätt. Det känns för rörigt där. Vi vinner inte tillräckligt många röster hos sådana besökare. Tror jag.

  Jag hade önskat att något som liknar de här texterna hade funnits lättillgängligt på något tydligt ställe. Det är ett försök att använda lite av den retorik, pedagogik och formuleringskonst som Henrik Brändén och Sagor från Livbåten m.fl tydliggjort under de senaste veckorna.

  Caspian, jag tänkte lägga upp en version på Piratpartiets Wiki också, delvis för att man skall kunna få en lätt ”utskrivbar” version av hela faderullan. Skulle detta vara ok för dig??

 2. HugeHedon permalink
  12 september 2010 18:43

  PS: Caspian har gjort mycket mer än bara ”skrivit om formuleringar” — mycket är helt och hållet Caspians ege

 3. 12 september 2010 19:12

  Äsch, det är du som stått för innehållet. Jag har stått för formuleringarna. Tack för ett otroligt bra samarbete! Självklart får du ta texterna och göra vad du vill med. Du är lika delaktig som jag i deras tillkomst. Lägg upp dem var du vill!

 4. HugeHedon permalink
  12 september 2010 19:53

  Jag har lagt upp texterna (fast ihopslagna till en enda) på Piratpartiets Wiki: http://wiki.piratpartiet.se/VadSjutton%C3%84rPiratpartiet

  Eftersom det är en Wiki kan den ändras över tiden. (Jag har redan gjort ändringar i stycket ”Vad har övervakning med fildelning att göra?”.)

  Om man vill se exakt den version Caspian publicerat här på bloggen så är det revision 2 som gäller: http://wiki.piratpartiet.se/VadSjutton%C3%84rPiratpartiet?action=recall&rev=2

  Om man skriver ut alltihop från dess ”utskriftsvy” blir det straxt över sex A4-sidor. Hmm..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: