Skip to content

Tuve Skånberg är rädd

18 september 2010

En röst på Miljöpartiet är en röst på polygami! utbrister Tuve Skånberg förfärat. Miljöpartiet har nämligen kommit fram till att de ska verka för en köns- och antalsneutral samlevnadsbalk. Ellinor Scheffer, då språkrör för Grön Ungdom, menade att:

Samlevnadsbalkens syfte bör vara att ge personer som vill leva tillsammans juridiskt skydd. Hur många de är och av vilken anledning de lever tillsammans är enbart deras egen ensak.

Det är en fullständigt rimlig utgångspunkt. Det finns inga skäl att begränsa människors juridiska möjligheter att leva tillsammans under de former de vill – vilket nog även Tuve Skånberg förstår. Han kommer nämligen inte med ett enda argument. Han blir rädd för månggifte, för det är sådant som de där muslimerna sysslar med. Det går inte för sig i vårt kristna Sverige.

Tuve Skånberg är rädd för muslimer.

En röst på Miljöpartiet är alltså en röst på polygami. Inte i Afghanistan eller Iran. Utan i Sverige.

Tuve Skånberg

Hans retorik går helt ut på att olikhet är farligt. Muslimer är farliga. Och det är bäst att folk blir rädda för individualisering av lagar och ansvar.

Rädsla för olikheter och okristligheter präglar fortfarande Kristdemokraterna. En röst på Kristdemokraterna kan förvisso bli en röst på ett hyfsat liberalt namn som Sara Skyttedal, men kommer också underblåsa dessa antiliberala, individofoba, främlingsfientliga och rädda kristdemokrater.

En röst på Kristdemokraterna är aldrig en liberal röst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: