Skip to content

Mer gratisreklam till Sverigedemokraterna

27 oktober 2010

Helt i linje med hur media, politiker och debattörer har behandlat Sverigedemokraterna under valrörelsen har Nobelkommittén bestämt sig för att inte låta Jimmie Åkesson – som enda partiledare för riksdagspartierna – gå på Nobelfesten. Det är ett utmärkt beslut om man vill ytterligare öka sympatierna för Sverigedemokraterna. Aftonbladets proffstyckare, Jonas Morian och Johan Ingerö, tycker i grunden samma sak, men väljer att fokusera på olika aspekter av problematiken. Jonas Morian konstaterar att det är dumt, populistiskt och dåligt motiverat, medan Johan Ingerö väljer att tala om att det inte finns någon skyldighet att bjuda in alla, och ingen rättighet att festa.

De har båda rätt, men jag tycker Jonas Morians ingång är mer motiverad. Sverigedemokraterna får alldeles för mycket gratisreklam.

Debattörer av alla slag har mycket kvar att förstå gällande opinionsbildning. Det är inte så att man får sympatier genom att vara emot ett förslag, en åsikt eller ett parti. Ingen kommer lyssna på dig för att du är emot rasism, ens om du påstår att din motståndare är rasist. I synnerhet om du inte själv kommer med argument.

Sverigedemokraterna har glidit in i riksdagen på en räkmacka. De andra partierna tävlar i vem som tar mest avstånd från dem, och ingen vill ta en saklig debatt varken med dem eller mot deras frågor. När Paulina Neuding och Johan Lundberg efterlyser en saklig debatt om invandringens problem kallar DN:s ledarredaktion dem rasister.

Vad folk inte verkar förstå är att Sverigedemokraterna är ett populistiskt parti som bygger sina framgångar på personer som känner sig utstötta och ohörda i samhället. Att tro att man kan komma åt detta problem genom att utesluta dem från debatter, utesluta dem från fester, eller liknande, är förstås ren idioti. Tvärtom cementerar man intrycket av en elit som står emot de stackars utsatta personerna i verklighetens folk, som bara vill rädda den svenska kulturen och de svenska kvinnorna.

En betydande del av Sveriges befolkning tycker att vi bör begränsa invandringen hårdare, och att islamifieringenkan vara ett hot mot svenskheten. Förkasta inte dessa åsikter! Ta dem på allvar, och bemöt dem på riktigt. Att göra som Svenska Kyrkan och Vänsterpartiet – stänga av hjärnan (i den mån det fanns någon till att börja med) och ropa rasist! – kommer inte gynna någon.

Utom Sverigedemokraterna, förstås.

Annonser
One Comment leave one →
  1. 28 oktober 2010 20:30

    Förbannat bra analys!
    Hälsa dig gode fader, att han har en klok son!
    http://postboxaren.blogspot.com/2008/10/vem-r-den-dr-calle-rehbinder-egentligen.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: