Skip to content

Datorspelsvåld i SVT

09 november 2010

I går var jag med i SVT Storforum och debatterade vilka eventuella konsekvenser datorspel kan få på våld. Precis samma diskussion som videovåldet, Bejerots serietidningar och romanläsning: Moralpanik utan några som helst bevisade konsekvenser. Tvärtom visar en mycket stor majoritet av alla undersökningar som gjorts – och det är många – att våldet varken blir mer eller grövre av våldsamma datorspel. Se debatten här.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Martin R. Ch. permalink
  10 november 2010 19:57

  Bra jobbat!

  Hopplöst vinklad start på programmet med den stackars lillasystern som fick agera förälder för sina äldre broder. Debatten är verkligen hysterisk och moralpanisk.

  Smått underhållande blev det dock när gubbarna Josefsson och kristdemokraten pratade om ”det var bättre förr när folk slogs med knogjärn på dansbanorna för då sparkade man i alla fall inte på varandra när de låg ner”…. De kommer aldrig att förstå 1337 pvp pwnage online som är så oblodigt att det förslår. Men de kommer dock bli äldre och försvinna.

  Jag var själv tonåring på 90-talet och fick uppleva hetsen mot mina största hobbies rollspel och lajv. Idag ser mina barn det på svt i Barda och alla tycks ha glömt hetsen. Tiden går.

 2. 11 november 2010 17:08

  Jag såg inte programmet men kan ändå försäkra alla att kristdemokraten har fel, hade fel och kommer alltid att ha fel. Jag var tonåring på 50-60-talet. Inte fan slogs vi med knogjärn. Men bättre var det. På den tiden kastades inte sjuka ut i den tomma rymden för sin sjukdoms skull.

  Däremot stoppade vi bussen ut till Skrubba och kastade ut chauffören och körde själva bussen till Drevvikens ungdomshem som det heter idag, Skrubba uppfostringshem.

  Mvh fd kristdemokrat på riktigt
  http://kristdemokraten.blogspot.com

 3. 13 november 2010 10:07

  Den där debatten påminde förvånande, och tragiskt nog, om den klassiska debatten från Svar Direkt: http://www.youtube.com/watch?v=SzHS0QP7bro

  Kraftiga överdrifter, okunskap och allmänna fördomar. Det är fascinerande, precis som det är ledsamt, att folk verkar ha svårt att se tillbaka och inse hur fel ute de verkligen är.

 4. 25 november 2010 02:08

  Förlåt, men har du ens tittat på framsidan av någon av dessa undersökningar som du pratar om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: